Teste inedite în Rusia! Este vorba despre un sistem de paraşută comun, prin care oameni şi câini pot sări împreună din avion pentru a ajunge în zone greu accesibile.

Câinii pot sări cu paraşuta de la 4.000 de metri înălţime

Testele finale pentru acest sistem au fost efectuate la începutul lunii iulie, scrie agenţia TASS.

Echipamentul inovator a fost dezvoltat de către fabrica de paraşute Ivanovo, vizitată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în luna martie a anului trecut.

Cu ajutorul acestui sistem comun, câinii cu o greutate de până la 45 kg pot sări de la o altitudine de până la 4.000 de metri, împreună cu un paraşutist sau în tandem cu un paraşutist şi un dresor.

Ministerul rus al Apărării urmează să primească noul tip de paraşute începând cu anul 2022.

În timpul salturilor de test, nu s-a înregistrat probleme, iar toţi câinii au rezistat bine, spune Andrei Toporkov, un specialist în testarea de parașute care a participat la exercițiul de luna aceasta.

Se lucrează şi la un sistem de alimentare cu oxigen, pentru salturi de la altitudini şi mai mari

“Câinii s-au antrenat pentru zbor și rezistă bine. În timp ce se află la bordul unei aeronave, se uită prin hublou și examinează solul și norii. Trec ușor prin momentul ieșirii din avion și nu au probleme cu căderea liberă.

Se întorc spre stânga și spre dreapta, urmăresc pământul și încep să facă mișcări rapide cu labele în încercarea de a ateriza”, a explicat Toporkov.

În plus faţă de noul sistem de paraşute, în plan mai este şi dezvoltarea unui echipament cu oxigen astfel încât câinii să poată sări cu paraşuta de la altitudini de până la 8.000 de metri.

Sursa foto: Dreamstime