Principalul contracandidat la titlul de antrenorul anului era chiar australianul Darren Cahill, care a obținut rezultate remarcate alături de Simona Halep, în ultimul sezon al colaborării dintre cei doi.

În acest an, Darren Cahill a reuşit să o ajute pe Simona Halep să câştige primul Grand Slam al carierei şi a ajutat-o pe tenismena română să aibă acea constanță în joc cu ajutorul căreia a terminat pentru al doilea an consecutiv pe prima poziție în clasamentul mondial.

Se pare că Sascha Bajin, tânărul antrenor german, a fost preferatul asociației jucătoarelor profesioniste de tenis din mai multe motive. Pe lângă faptul că a ajutat-o pe Naomi Osaka să câștige un titlu de Grand Slam și să acceadă în primele 5 jucătoare ale lumii, la decizie ar fi cântărit și faptul că antrenorul german a fost extrem de implicat în programele gândite de WTA pentru popularizarea tenisului: sesiuni deschise de antrenament, prelegeri şi numeroase interviuri despre viaţa unui antrenor.

„Aaaahh! Nu am cuvinte şi am şi roşit! Ce onoare! Asta nu s-ar fi întâmplat fără echipa mea şi fără cei din jur, care au făcut o treabă incredibilă anul acesta şi nici fără Naomi, care a avut rolul central în această poveste. Este uşor să fii un bun antrenor dacă ai un elev excelent. Vă mulţumesc tuturor”, a transmis fostul colaborator al Serenei Williams şi al Victoriei Azarenka, pe Twitter.