Proiectul totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și este compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H, conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Lucrările sunt asigurate de compania cu capital grec Octagon și se vor încheia în anul 2017. Orhideea Towers va ocupa o parte din terenul foste fabrici de pâine Spicul, care a fost împărţit în trei loturi. Pe celelalte parcele, spaniolii de la Hercesa vor să construiască un ansamblu de locuinţe, iar asocierea Forte Partners (Ionuţ Dumitrescu, Johnny Jabra, Geo Mărgescu) vrea să înceapă în primăvara anului viitor un proiect cu două clădiri de birouri.

CITIŢI ŞI Noua mină de aur a dezvoltatorilor imobiliari

„Portofoliul actual pe care îl deținem în București a fost ocupat aproape integral în ultimii ani. De aceea, pentru a putea da curs solicitărilor de extindere ale chiriașilor actuali, am decis să ne consolidăm poziția prin dezvoltarea unui nou proiect de birouri, care respectă toate criteriile CA Immo în ceea ce privește locația și arhitectura”, a declarat Marian Roman, managing director CA Immo România. După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiții al CA Immo, care mai cuprinde încă cinci clădiri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 106.000 mp.

Cele două turnuri vor avea 13, respectiv 17 etaje supraterane cu suprafețe de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și câte două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști. 


„Zona de centru-vest a Capitalei are tot potențialul necesar pentru a deveni noul pol de birouri al Bucureștiului, proiectul River Place pe care îl deținem de asemenea în această zonă fiind un real succes, atrâgând chiriași precum British American Shared Services Europe, Misys, Ipsos, CGS, Thales, UPC sau PTC Eastern Europe”, a adăugat Marian Roman.

În luna iulie a acestui an, grupul austriac a ajuns la un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru a răscumpăra participaţiile minoritare deţinute de instituţia financiară în cadrul proprietăţilor preluate de austrieci de la Europolis, printre care se regăsesc două imobile de birouri şi terenul din zona Orhideea a Bucureştiului. Instituţia financiară deţinea 35% din Europolis Logistic Park de lângă Bucureşti, parc logistic vândut în această primăvară către P3, şi mai avea câte 35% din clădirile de birouri Europe House din Piaţa Victoriei şi River Place de pe platforma Semănătoare şi dintr-un teren de 7.200 mp, parte din fosta fabrică de pâine Spicul din zona Orhideelor.

CITIŢI ŞI CA Immo cumpără participaţiile BERD din clădirile Europe House şi River Place

Focus pe capitale

Infuzia de capital adusă de milionarul rus Boris Mints în cadrul CA Immo în ultimul an, prin achiziţii repetate de acţiuni în valoare de 475,2 mil. euro, a schimbat şi direcţia de dezvoltare a grupului austriac. Compania a început să îşi cureţe portofoliul din România de toate proprietăţile din afara Bucureştiului. Astfel, în noiembrie 2014 a vândut spaţiul fostului magazin OBI din Sibiu către grupul german Hornbach şi parcul logistic Europolis de la marginea Bucureştiului către P3, încasând în jur de 130 mil. euro. Asta după ce în primăvara anului trecut vânduse un teren de 8.200 mp din zona Barbu Văcărescu antreprenorului român Ionuţ Dumitrescu.

Pe lângă proprietăţile preluate de la Europolis în 2011, CA Immo mai deţine în România clădirile de birouri Bucharest Business Park şi Opera Center din Bucureşti şi un teren de 16 hectare în Sibiu.

CA Immo se plasează pe locul patru în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, după Globalworth, Immofinanz şi Liviu Tudor. Austriecii au încasat anul trecut din închirierea portofoliului său local aproape 33 mil. euro.