Cele patru surse de informare vizează informările obligatorii, alte date de la companie, ştiri de presă referitoare la compania respectivă şi un modul destinat rapoartelor analiştilor.

"Este vorba de un nou portal, intitulat InvestingRomania.com, pe care suntem foarte aproape să îl definitivăm. Ne-am gândit că un astfel de portal este important pentru că investitorii vor să se conecteze mai rapid cu companiile listate, să monitorizeze portofoliul şi să aibă un set de informaţii cât mai complet atunci când investesc. Noi vrem să punem într-un singur loc, pe acest portal, patru surse de informare despre companiile listate: raportările obligatorii, care deja vin la BVB, informări de la companiile listate, ştirile din presă, dar şi rapoartele analiştilor", a explicat Daniela Șerban.

Potrivit directorului BVB, noutatea pe care o aduce acest portal constă în faptul că va conţine mai multe informaţii referitoare la activitatea companiei, prezentări, lansări de produse etc. O altă noutate se referă la rapoartele analiştilor.

"Un element foarte important în care noi credem este modulul analiştilor, pentru că vrem să vedem mai multe opinii ale acestora despre companiile listate, analize, dar şi estimările lor privind rezultatele financiare. Pe pieţele dezvoltate, atunci când o companie anunţă rezultatele trimestriale, toată lumea le raportează la aşteptările analiştilor. În România, astfel de situaţii se întâlnesc doar în cazul companiilor mari. Ne propunem să extindem această practică şi în ţara noastră", a mai subliniat Daniela Şerban, potrivit Agerpres.

Pentru a fi inclusă în acest portal, o companie trebuie să aibă acoperirea a doi analişti, să utilizeze sistemul de raportare IRIS, să raporteze în limba engleză şi să aibă o bună guvernanţă corporativă. În prima fază, portalul va conţine informaţii referitoare la 15 companii, dar numărul acestora va fi extins pe măsură ce şi alte companii vor întruni condiţiile necesare.