Astfel, la finalul lunii iunie din 2013, preţul unei acţiuni BVB era de aproximativ 18,3 lei, pentru ca la data de 30 iunie 2017 preţul acesteia să urce la 32,7 lei. 

"Este un câştig semnificativ pentru acţionarii BVB. Capitalizarea bursieră a BVB a crescut de la 140 de milioane de lei în la final de iunie 2013 la peste 250 de milioane de lei la final de iunie 2017, ceea ce înseamnă un plus de 110 milioane lei. În plus faţă de această creştere de aproape 80%, dacă luăm în calcul şi randamentul dividendelor acordate de companie în aceşti ani, atunci vorbim de o dublare a investiţiei pentru acţionari", a declarat Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. 

Acţiunile BVB au performat cu mult peste indicele principal al pieţei, BET, care a avut şi el un avans semnificativ, de aproape 50% în ultimii patru ani. 

"Performanţa operatorului pieţei de capital este cu atât mai remarcabilă cu cât depăşeşte semnificativ ritmul de creştere înregistrat de indicele BET, principalul indice al bursei româneşti. La finalul lunii iunie din 2013, indicele BET se afla la o valoare de aproape 5.262 de puncte, pentru ca la finalul lunii iunie din acest an să ajungă la 7.855 de puncte. În acest interval de timp, creşterea BET a fost de 49%. Mai mult, prima jumătate a acestui an a fost una extrem de bună pentru compania BVB în ceea ce priveşte rezultatele financiare. Profitul operaţional al Grupului BVB a fost de 5,98 milioane lei, în creştere de aproape 5 ori faţă de semestrul similar al anului 2016. Profitul net al perioadei s-a situat astfel la un nivel de 5,15 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere cu 180% comparativ cu perioada similară din 2016", menţionează sursa citată.

AGERPRES