Restul companiilor vor face parte din categoria Standard. 

''Acţiunile nou admise, fără istoric de tranzacţionare, vor fi incluse în categoria AeRO – 'premium' pentru o perioadă de cel puţin 12 luni de la debutul acestora pe AeRO, dacă nu intervin situaţii extraordinare care să conducă la reclasificarea lor în categoria AeRO – 'standard''', se menţionează într-un comunicat la BVB. 

Companiile care vor face parte din Categoria AeRO – 'premium' sunt: Argus Constanţa (UARG), al doilea jucător de pe piaţa uleiului imbuteliat din România, Autonova Satu Mare (AUTQ), companie care activează în domeniul proiectării şi fabricaţiei atât de echipamente hidraulice de frânare pentru autovehicule, cât şi de diferite ansamble, subansamble şi piese individuale pentru industria auto şi non auto şi Bittnet Systems (BNET), funizor de cursuri IT, servicii de implementare soluţii IT. Pe listă mai sunt trecute companiile: Braiconf Brăila (BRCR), cel mai mare producător de cămăşi din România, Bucur Obor Bucureşti (BUCU) – companie care administrează un centru comercial în Bucureşti, Bucur Bucureşti (BUCV), compania are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata, nespecializat, de produse alimentare, băuturi şi tutun. 

Lista este completată de companiile: Comat Galaţi (COTM), Comnord Bucureşti (COSC), Compania Hotelieră Intercontinental România (RCHI) , Comvex Constanţa (CMVX), Delivery Solutions (SDAY), Electroprecizia Săcele (ELZY), Flaros Bucureşti (FLAO), Imotrust Arad (ARCV), Iproeb Bistriţa (IPRU), Life is Hard Cluj-Napoca (LIH), Mercur Craiova (MRDO), Practic Bucureşti (PRBU), Prodvinalco Cluj (VAC), Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), Transilvania Leasing şi Credit IFN Braşov (TSLA) şi Uzinexport Bucureşti (UZIN). 

AeRO este segmentul dedicat acţiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, creşterea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazată pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, existent din 2010, piaţa AeRO, sub un concept reproiectat şi reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

AGERPRES