Așadar, bursele europene au închis joi în scădere, după ce pieţele globale au fost influențate de mai multe elemente. Potrivit CNBC, rezultatele financiare raportate de companii și cea mai recentă decizie de politică monetară a Rezervei Federale din SUA au influențat semnificativ cifrele.

Bursele europene au închis joi în scădere

În primul rând, indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,2%, sectoarele având o evoluţie mixtă.

Acţiunile bancare au încheiat sesiunea în creştere cu 0,6%. Simultan, titlurile companiilor de tehnologie s-a retras în ansamblu cu 1%.

Factorii decidenţi ai Rezervei Federale americane au menţinut dobânzile constante la şedinţa din mai, la un interval de 5,25% până la 5,5%, aşa cum era aşteptat.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că este puţin probabil ca următoarea mişcare a băncii centrale să fie o majorare a ratei dobânzii.

Înaltul oficial din SUA a făcut mai multe declarații în timpul unei conferințe de presă.

Pieţele din Asia-Pacific au fost în mare parte în creştere, peste noapte. Traderii au reacţionat la poziţia Fed, în timp ce acţiunile din SUA au avansat joi, pe măsură ce investitorii au analizat mai multe câştiguri corporative.

Bursa
SURSA FOTO: Dreamstime

A fost o zi încărcată pentru raportarea rezultatelor financiare ale companiilor

A fost o zi încărcată pentru raportarea rezultatelor financiare ale companiilor din Europa. Cea mai mare companie din regiune în funcţie de capitalizare, Novo Nordisk, a depăşit estimările de profit.

Potrivit sursei menționate, cererea pentru medicamentele sale pentru slăbit a continuat să crească.

La rândul lui, gigantul petrolier Shell a depăşit aşteptările, cu marjele de rafinare şi tranzacţiile mari cu petrol.

Acţiunile băncii olandeze ING au crescut cu 6,5% până la sfârşitul sesiunii. Evoluția a fost înregistrată după ce banca a anunţat o răscumpărare de acţiuni de 2,5 miliarde de euro.

AXA, ArcelorMittal, Orsted, Vestas, Hugo Boss, Pandora şi Standard Chartered s-au numărat printre celelalte companii care au raportat joi rezultatele financiare.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,2%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,88%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a contrazis tendinţa negativă generală, cu o creştere de 0,63%.

Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,03%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid a avansat cu 0,16%.