Lansata pe 7 iunie 2000, piata electronica www.bursaproiecte.com este destinata organizarii de licitatii virtuale in domeniul proiectelor care vizeaza tehnologia informatiei.
Site-ul este o realizare a companiei romanesti Softwin si a corporatiei americane din Sillicon Valley Recognos Inc. Scopul acestui site este de a oferi, prin intermediul acestei burse de proiecte IT, companiilor romanesti care exporta servicii in domeniul IT, posibilitatea de a participa la licitatiile organizate de companiile americane in vederea selectarii celor mai bune oferte pentru proiectele pe care le dezvolta.
Sistemul de functionare a acestei piete electronice este extrem de simplu: orice companie care doreste sa realizeze un proiect in domeniul IT organizeaza o licitatie prin intermediul www.bursaproiecte.com, prezentand pe site specificatiile aplicatiei pe care doreste sa o realizeze. Toate firmele interesate de proiectul in cauza se inscriu la licitatia respectiva, prezentand organizatorului oferta proprie. Ca si la o licitatie obisnuita, organizatorul (cumparatorul) analizeaza toate ofertele primite si o alege pe cea mai buna.
Internetul reuneste cererea si oferta intr-un singur loc
De asemenea, companiile care ofera servicii in domeniul IT isi pot prezenta oferta de servicii si tarifele practicate. O companie care doreste sa gaseasca un partener de afaceri american poate sa-l atraga analizand caracteristicile ofertelor prezente pe site.
Serviciul este gratuit si asigura accesul la o imensa piata de afaceri ce poate reprezenta o nesperata sansa pentru firmele romanesti ce pot lua astfel contact cu lumea investitorilor.
Avantajul folosirii acestui sistem bursier electronic prin Internet este acela ca cererea si oferta din domeniul IT sunt reunite intr-un singur loc, fiind eliminate astfel distantele geografice.
Lista companiilor romanesti deja inscrise pe acest site contine nume de firme deja celebre pe piata romaneasca de IT: Totalsoft, Romsys, Hewlett Packard, Microsoft, Oracle, Nemira.
Bursa de proiecte este conectata pentru inceput la una dintre cele mai mari burse de proiecte din SUA, www.elance.com.
insa pentru cei deja familiarizati cu oportunitatile oferite de Internet, acest tip de licitatii de servicii nu este ceva nou, paginile de web care ofera asemenea facilitati fiind numeroase. Site-urile de licitatii contin, aproape in totalitate, sectiuni referitoare la proiecte din domeniul IT. Pentru cei interesati, oferim adresele catorva dintre aceste site-uri in caseta de mai sus.
insa diferenta pe care bursaproiecte.com o aduce fata de celelalte site-uri de licitatii internationale, consta in faptul ca este creata strict pentru companiile romanesti care activeaza in domeniul IT, iar parteneriatul cu firma americana Recognos implica activitatea comerciala a site-ului la nivel international.     

Site-uri de licitatii
www.IT-Auctions.com
www.auctions.com
www.e-buy.com/auctions
www.auctionuniverse.com
http://associate-it.com/auctions
http://auctions.lycos.com
www.it.fairfax.com.au/e-commerce
www.auctionsonthenet.com