Potrivit BVB, noul website oferă o navigare mai facilă şi accesibilitate îmbunătăţită, mai multe informaţii pentru companii, antreprenori şi investitori, o nouă abordare pentru căutarea unui preţ de piaţă, profile ale instrumentelor financiare mai uşor de utilizat, o tehnologie îmbunătăţită şi posibilitatea conectării şi distribuirii informaţiei disponibile pe website prin intermediul reţelelor de socializare.

Printre secţiunile nou-introduse, 'Pentru Companii' aduce informaţiile necesare despre listare, cu secţiuni dedicate pentru listarea pe piaţa reglementată şi pe sistemul alternativ de tranzacţionare. Companiile pot afla într-un mod facil paşii pentru listare, comisioanele şi cerinţele, precum şi o serie de recomandări post-listare astfel încât sa îşi poată îmbunătăţi comunicarea cu investitorii.

Investitorii mai puţin experimentaţi au o secţiune specială unde pot învăţa mai multe despre principalele tipuri de instrumente financiare tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi modalitatea de tranzacţionare a acestora.

Potrivit BVB, una dintre cele mai importante îmbunătăţiri este instrumentul de grafice interactiv, disponibil în tab-ul Grafice, unde preţul pentru emitentul selectat poate fi comparat cu alte serii de date, fie serii de preţuri ale altor emitenţi la alegere, fie indici ai pieţei. În plus, informările de la emitenţi pot fi adăugate pe grafic, obţinându-se astfel o imagine mai clară a factorilor care au determinat evoluţia preţului.

Vizitatorii noului site www.bvb.ro sunt de asemenea invitaţi să îşi creeze un cont, care oferă acces către o varietate de instrumente şi facilităţi, precum acces în timp real la date şi adâncimea pieţei, prin 'Bursa în direct', suport pentru managementul investiţiilor, cu ajutorul instrumentului 'Evaluare portofoliu', setarea unor 'Alerte' de preţ, transmise prin e-mail, personalizarea unui 'tablou de bord' al pieţei, prin opţiunea de 'Lista/Watchlist'.

"Noul website a fost dezvoltat in-house, cu tehnologii de ultima generaţie, şi optimizat pentru vizualizare pe desktop şi tabletă. Cele mai relevante şi la zi informaţii despre bursă sunt disponibile şi prin aplicaţiile noastre pentru iOS şi Android, accesibile pentru descărcare gratuită în Apple Store şi Google Play (smartphone/tabletă)', mai precizează BVB. AGERPRES