Schimburile cu acţiuni au totalizat 12,79 milioane de lei (2,89 milioane de euro). 

Cele mai semnificative au fost tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania (circa 5 milioane de lei), Electrica (1,76 milioane de lei) şi Romgaz (1,01 milioane de lei). 

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,31%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,28%. 

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,27%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,26%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a pierdut 0,27%. 

AGERPRES

ri cubi de gaze naturale ruseşti vor fi livrate anual Chinei de la zăcămintele din vestul Siberiei. Yuri Ushakov a adăugat că se poartă 'discuţii intense' cu privire la acest subiect. 

Deşi Gazprom anunţa săptămâna trecută că discuţiile cu privire la proiectul vestic sunt în derulare, legătura din Orientul extrem rus, mai puţin ambiţioasă şi mai interesantă pentru China, are mai multe şanse de reuşită, susţine Maxim Moshkov, analist la UBS Group AG. 

AGERPRES