Evoluţia pieţei per ansamblu, descrisă de indicele BET-C, care a închis la cotaţia de 3.554 puncte, a survenit însă pe o lichiditate modestă, de 5,2 milioane euro.

Cele mai lichide zece acţiuni, a căror evoluţie e descrisă de indicele BET, s-au apreciat în medie cu 0,49%, până la o cotaţie a indicelui BET de 5.958 puncte.

Un avans apropiat al avut şi SIF-urile împreună cu Fondul Proprietatea, indicele acestora, BET-FI, crescând cu 0,54%, până la cotaţia de 27.021 puncte.

O bună parte din creşterea indicilor BET şi BET-C s-a datorat evoluţiei acţiunilor BRD, care au închis în urcare cu 2,3%, până la 15,24 lei, dar pe o lichiditate modestă, de circa 0,6 milioane lei.

În sesiunea de vineri doar cinci emitenţi au reuşit să atragă o lichiditate de peste 1 milion de lei.

Prima poziţie în topul valorii tranzacţionate a revenit Fondului Proprietatea, cu rulaje de 4,9 milioane lei, podiumul fiind completat de SIF Oltenia (SIF5) şi Banca Transilvania (TLV), cu schimburi de 2,6 milioane lei, respectiv 2,4 milioane lei.

SIF Moldova (SIF2) a atras o lichiditate de 2,2 milioane lei, iar OMV Petrom – 1,25 milioane lei.

Per ansamblul săptămânii, doar indicele BET-FI a închis în creştere, cu peste 3%, ceilalţi indicii pierzând faţă de vinerea trecută peste 1%: indicele BET – 1,7%, iar indicele BET-C – 1,2%.