Autoritățile de la Sofia înăspresc din nou măsurile împotriva coronavirusului. Stadionele vor fi din nou fără public, barurile de noapte și discotecile vor fi închise, iar localurile în aer liber vor folosi doar 50% din capacitate. Acest lucru a fost anunțat, la o conferință extraordinară de presă, de ministrul bulgar al sănătății, Kiril Ananiev.

”Analiza pe care am făcut-o în ultimele 10 zile arată că numărul de purtători de coronavirus este în creștere și a trecut de punctul critic de 200 de persoane. După cum am promis, în momentul în care atingem acest nivel de infecție, va trebui să restabilim unele dintre măsurile folosite până acum. Această analiză arată că în zilele următoare nu ne așteptăm la o scădere a numărului de noi purtători de coronavirus, poate exista chiar o tendință de nouă creștere”, a avertizat Ananiev.

Ridicarea măsurilor, pentru un stil de viață normal

De câteva săptămâni au fost ridicate multe măsuri, iar ridicarea acestora a fost legată de dorința noastră de a readuce cetățenii bulgari la un stil de viață normal, pentru a ne obișnui cu faptul că trebuie să trăim cu prezența coronavirusului, cu respectarea tuturor măsurilor antiepidemice, în special cu cele legate de disciplină, distanțare, purtarea măștilor, dezinfectare și control. Am acordat un vot de încredere cetățenilor bulgari, instituțiilor publice și private care organizează diverse evenimente, a adăugat ministrul bulgar al sănătății.

Ananiev a explicat că ordinul său privind interzicerea vizitelor în cluburile de noapte și interzicerea spectatorilor pe stadioane este deja un fapt și va intra în vigoare de la miezul nopții, notează Duma.

În unele privințe, avem sprijinul oamenilor pentru restabilirea unora dintre măsuri. Toate evenimentele sportive colective și individuale cu pregătire și caracter de competiție pentru toate grupele de vârstă au loc fără public, a precizat el.

Vizitele în discoteci, baruri, cluburi de noapte și localuri sunt, de asemenea, interzise. Dacă restaurantul este în aer liber, poate folosi 50% din capacitatea sa, cu respectarea unei distanțe de 1,5 metri. Noul ordin interzice, de asemenea, sărbătorile de grup, cum ar fi nunțile și balurile cu peste 30 de persoane, indiferent dacă sunt în aer liber sau în interior. Măsurile vor fi valabile până la noi ordine.