Bulgaria va avea un sezon de vară profitabil, chiar dacă este anticipată o scădere a numărului de turişti străini în staţiunile bulgăreşti, în 2009, a declarat Blagoi Ragin, preşedintele Asociaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor din această ţară, citat de Novinite.

El a arătat că, dacă declinul numărului de vizitatori străini va fi de 5%-7%, sezonul poate fi considerat de succes şi a adăugat că situaţia se va îmbunătăţi în august, comparativ cu luna iulie.

Bulgarii sprijină economia ţării lor

Ragin a mai spus că a avut loc o creştere a numărului de turişti bulgari în staţiunile din ţară, ceea ce arată că aceşti au decis să sprijine economia Bulgariei, în perioada de criză.

Astfel, Ragin consideră că, în pofida problemelor existente în sectorul turismului, acesta va aduce economiei venituri de cel puţin trei miliarde de leva (1,53 miliarde euro), în 2009.

Oficialul anticipează totodată o dezvoltare a turismului de vânătoare, precum şi a celui cultural, pentru degustări de vinuri şi practicarea jocului de golf, în anii următori.

SURSA: Mediafax