Aproximativ 8,5 milioane de turişti sunt aşteptaţi în Bulgaria în 2010, din care şase milioane sunt străini, ceea ce înseamnă o creştere cu cinci la sută a numărului de turişti străini în Bulgaria, conform estimărilor Institutului pentru Analiză şi Estimări în Turism, informează Novinite.

Vara aceasta, litoralul bulgar aşteaptă un număr mai mare de turişti din Germania, Rusia, ţările Europei Centrale, România, Serbia şi Macedonia, comparativ cu vara lui 2009. Conform datelor institutului, turiştii bulgari au cheltuit 575 de leva de persoană în vacanţa de vară a lui 2009 şi se estimează că vor cheltui cel puţin tot atât şi anul acesta.

Preţurile pachetelor turistice vor fi reduse cu 20 – 25 la sută pe litoralul bulgăresc. Conform reprezentantului Camerei de Turism din Varna, Stoyan Marinov, estimările conform cărora o parte din turiştii străini vor prefera Bulgaria Greciei, din cauza mişcărilor de protest care au loc în această ţară, sunt nefondate, deoarece turiştii care merg de obicei în Grecia au alte aşteptări faţă de cei care vizitează Bulgaria. În opinia lui Marinov, piaţa turistică din Bulgaria este concurată în primul rând de cea din Turcia, care oferă servicii foarte bune, la preţuri competitive.

SURSA: Agerpres