Furnizorul bulgar de gaz Bulgargaz a declarat că intenționează să propună autorității de reglementare a energiei să aprobe un preț cu ridicata al gazului de 44,72 leva (27,74 dolari / 22,86 euro) pe MWh, care să fie valabil în iulie, arată seenews.com. 

Propunerea planificată ia în considerare indicatorii de stabilire a prețurilor la 11 mai, a declarat marți Bulgargaz într-o declarație.

Propunerea finală va fi supusă aprobării pe 1 iulie.

Luna trecută, Bulgargaz a spus că intenționează să propună un preț de 35,74 leve pe MWh care să fie valabil în iunie. Prețul valabil pentru luna mai este de 37,71 leva pe MWh.

Bulgaria a modificat reglementările în 2020

Reglementările bulgare în domeniul energiei au fost modificate anul trecut, cerându-i lui Bulgargaz să stabilească prețul gazului lunar în loc de trimestrial. Comisia de reglementare a energiei și apei (EWRC) are ultimul cuvânt cu privire la modificările propuse în prețul cu ridicata, la care compania de stat vinde gaze naturale furnizorilor finali și clienților conectați direct la rețeaua sa de transport.

În martie 2020, Bulgargaz a negociat o reducere cu 40,3% a prețului importurilor rusești de gaze naturale pe baza unui acord între Comisia Europeană și Gazprom din Rusia. Bulgargaz și Gazprom au modificat formula de stabilire a prețurilor pentru importurile de gaze din Rusia, stabilind ca componentă principală prețul pe piețele regionale în locul prețului derivatelor petroliere.