Astfel, Comisiile parlamentare reunite pentru Economie şi Industrii au avizat cu 42 voturi pentru, 12 împotrivă şi o abţinere bugetul Ministerului Economiei, care se ridică la 1,418 miliarde lei.
Bugetul este cu 30,7% mai mic comparativ cu cel din anul 2010, care s-a cifrat la 2,04 miliarde lei. Parlamentarii au aprobat şi un amendament referitor la suplimentarea bugetului cu 256.000 lei pentru rezolvarea problemelor sociale în carul programului de închidere a minelor.
“Sper ca proiectele prioritare propuse să fie finanţate chiar dacă unele dintre ele sunt pentru o perioadă mai lungă. Sunt importante pentru întreaga economie. Cel mai important proiect pe care l-am găsit în derulare este proiectul realizării Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. De asemenea, vom derula proiectele Tarniţa-Lăpusteşti, AGRI – Azerbaidjan, Georgia, România International, proiectul înfiinţării companiilor Electra şi Energetica”, a spus  ministrul Economiei, Ion Ariton.
Cheltuielile totale pentru anul 2011 cuprinse în bugetul ministerului însumează1,337 miliarde lei, în scădere cu 5,3% comparativ cu cele din 2010. Cheltuielile de personal totalizează 85,7 milioane lei, mai mici cu 5,2% faţă de cele din 2010, iar cheltuielile cu bunuri şi servicii se ridică la 27 milioane lei, în 2011, în scădere cu 4,9% faţă de cele din 2010. Cheltuielile de capital totalizează 9,59 milioane lei în 2011, în coborâre cu 98,3% comparativ cu cele din anul precedent. De asemenea, au fost diminuate subvenţiile, cheltuielile scăzând cu 43% în 2011, comparativ cu cele din 2010, însumând 268,2 milioane lei.
UPDATE: Bugetul Consiliului Concurenţei a fost suplimentat
Un alt buget avizat de Comisiile parlamentare reunite de politică economică şi industrie a fost cel al Consiliului Concurenţei.
Acesta a fost suplimentat de 4,328 milioane lei, aceasta fiind necesară, potrivit reprezentanţilor autorităţii pentru concurenţă, pentru acoperirea cheltuielilor cu diferenţa de TVA majorată (de la 19% la 24%) şi pentru acoperirea majorării salariale de 15% în 2011.
Consiliul Concurenţei are prevăzut pentru 2011 un buget de 35,316 milioane lei, în scădere cu 7% faţă de 2010, când bugetul se situează la 37,98 milioane lei.
UPDATE 2: Bugetul Finanţelor, aprobat de parlamentarii din comisii
Şi bugetul Ministerului Finanţelor Publice a trecut de Comisiile parlamentare de politică economică şi industrii ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Bugetul MFP se cifrează la 2,8 miliarde lei, în scădere cu 19,5% faţă de 2010, când a fost de 3,5 miliarde lei.
UPDATE 3: Parlamentarii au avizat bugetul Apărării
Comisiile reunite de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Parlamentului au avizat bugetul Ministerului Apărării Naţionale.
Parlamentarii au aprobat trei amendamente la proiectul de buget. Primul permite MApN ca anul viitor să angajeze credite până la 2,38% din PIB pentru programele strategice. Un al doilea amendament are în vedere ca operaţiunile desfăşurate în străinătate, pe teatre de operaţiuni, să fie finanţate din fondurile Guvernului, şi nu din fondurile MApN – pentru că Guvernul decide suplimentarea militarilor români aflaţi în teatru. În plus, s-a suplimentat bugetul Apărării cu 43 milioane lei pentru dotarea cu avioane fără pilot.
UPDATE 4: Sănătatea a primit de la Comisii un buget majorat
Comisiile de specialitate ale Parlamentului au votat, majorarea bugetului Ministerului Sănătăţii la 5% din PIB şi au acceptat toate cele 128 de amendate depuse de senatori şi deputaţi.
Procentul votat va trebui să întrunească însă şi acceptul comisiilor de buget ale Parlamentului, dar şi a Plenului reunit.
UPDATE 5: Agricultura va avea un buget mai mare decât cel din acest an
Proiectul de buget pe 2011 al Ministerului Agriculturii a fost aprobat de comisiile de specialitate reunite din Senat şi Camera Deputaţilor.
Parlamentarii au acceptat şi şase amendamente care vizează realizarea unor obiective de investiţii pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, sursele de finanţare fiind obţinute prin redistribuire în cadrul capitolului de investiţii.
Proiectul bugetului MADR pe anul 2011 este de 11,677 miliarde lei  în creştere cu 13,13% faţă de 2010 şi reprezintă 2,12% din Produsul Intern Brut.
UPDATE 6:Transporturile au aproape trei sferturi din buget pentru investiţii
Bugetul Ministerului Transporturilor pentru anul 2011, care se cifrează la 11,5 miliarde lei, a fost avizat de comisiile parlamentare de politică economică şi industrii.
“Pentru proiectele majore aveam nevoie de încă 15 miliarde euro. Am prioritizat activităţile, iar proiectele din carul Programului Operaţional Sectorial – Transporturi sunt parte a strategiei ministerului pentru perioada următoare” a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la prezentarea bugetului ministerului. Ea a adăugat că 72% din totalul bugetului alocat pentru 2011 este direcţionat către investiţii.
“Din bugetul pentru 2011, cea mai mare parte din suma alocată MTI este alocată investiţiilor. Discutăm despre circa 8,3 miliarde de lei, care reprezintă circa 72% din fondurile alocate MTI. În acest moment, bugetul pe care noi îl avem este de 11,5 miliarde de lei”, a precizat Boagiu.
UPDATE 7: Ministerul Dezvoltării are buget mai mic decât anul trecut
Comisiile parlamentare de politică economică şi industrii au avizat bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care se ridică la 2,789 miliarde lei în 2011, în scădere cu 1,93% comparativ cu cel din 2010.
“În 2010 speram la o rectificare pozitivă pe parcursul anului. Cele două rectificări au fost pentru MDRT negative, aşa că din ceea ce ne-am propus a trebuit să ajustăm, să mai moderăm planurile. În 2011 ştim cu ce buget plecăm şi ne moderăm optimismul pentru că experienţa ne-a arătat că dacă eşti prea optimist, poţi fi luat prin surprindere”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la prezentarea bugetului ministerului comisiilor parlamentare de politică economică şi industrii.