Aceştia spun că secretarele şi contabilii din sistemul de învăţământ ar trebui să beneficieze de un spor de 10 procente din salariul brut, întrucât lucrează în condiţii de stres. Nemulţumiri sunt însă şi în rândul bucătăreselor din sistemul preşcolar, care se plâng că le-au scăzut salariile chiar şi cu 1.000 de lei.

Doi senatori propun acum 10% spor de solicitare neuropsihică inclusiv profesorilor auxiliari și directorilor de școli şi majorarea salariilor pentru personalul didactic din învățământul special.

Liviu Pop și Ion Rotaru, senatori PSD, au depus în Parlament un proiect în acest sens, care a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizia finală aparţinând Camerei Deputaților.

Ei spun că directorii nu beneficiază în mod unitar de sporul de solicitare neuropsihică, deși sunt obligaţi să fie prezenți la catedră.

Proiectul de act normativ presupune modificarea Legii-Cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul acordării unui spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar şi personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control, nu doar pentru personalul didactic de predare din învățământ.

“Personalul didactic din învățământul special și special integrat, personalul didactic din Centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și din structurile coordonate, monitorizate și evaluate de către aceste centre beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază”, prevede documentul.

Legea-Cadru nr.153/2017 stabilește în prezent că numai personalul didactic din învățământul special beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază.