Compania britanică din domeniul performanței Internetului broadband BroadBandSavvy, a lansat astăzi rezultatele unui studiu de câteva luni despre cele mai bune orașe din lume pentru gameri. Cercetarea a constatat că Austin, Texas; Seul, Coreea de Sud; și București, România au fost primele trei cele mai bune orașe din lume pentru jucători, Paris și Los Angeles completând primele cinci.

Studiul a examinat orașele pe baza disponibilității internetului de mare viteză, a costurilor și conectivității, a frecvenței evenimentelor legate de jocuri, precum cele de eSports LAN, a costului hardware-ului pentru jocuri, a locurilor de muncă pe cap de locuitor, a costului chiriei și a acoperirii 5G.

Bucureștiul a fost un punct de atracție pentru că are cel mai ieftin internet ultrarapid din lume, combinat cu un cost global de viață foarte scăzut în comparație cu alte locații studiate. Între timp, orașele nord-americane precum Austin, Seattle și Montreal au condus în ceea ce privește disponibilitatea locurilor de muncă în domeniu.

„Bucureștiul este cu adevărat surprinzător”

„Nu ne-am așteptat să găsim internet de mare viteză de calitate la prețuri atât de mici, în lume. Costă mai puțin de 10 USD pe lună pentru a avea acces la internet gigabit în București și există o acoperire completă 5G disponibilă în oraș. Costul redus al chiriei a fost cireașa de pe tort”, se arată în studiu.

Deși Bucureștiul nu are un număr mare de evenimente eSport sau expoziții în fiecare an în conformitate cu standardele nord-americane, orașul s-a descurcat bine în categoria joburilor din domeniu.

„Am constatat că Bucureștiul are mai multe locuri de muncă pe cap de locuitor decât Londra, Vancouver și New York. Pentru jucătorii care caută un loc ieftin pentru a trăi cu internet rapid și o bună disponibilitate a locurilor de muncă în domeniul jocurilor, Bucureștiul merită cu siguranță.”

Top orașelor pentru gameri

1. Austin
2. Seoul
3. Bucharest
4. Paris
5. Los Angeles
6. Hong Kong
7. Montreal
8. Barcelona
9. Seattle
10.Boston

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea