Forțați de zăpada abundentă căzută în toată țara organizatorii SNIB au fost nevoiți să amâne evenimentul, anunțat inițial pentru perioada 22-26 februarie 2012, cu o săptămână. Astfel, începând cu 29 februarie, la Romaero vor fi prezenți la SNIB cei mai importanți dealeri și producători de ambarcațiuni, accesorii și prestatori de servicii conexe din România și străinătate. Printre aceștia se numără American Nautics, companie care sărbătorește cu această ocazie 10 ani de la înființare. „Marcăm primul deceniu de la înființare prin diferite evenimente, campanii de promovare și oferte speciale în perioada Salonului Nautic Internațional București. Marele premiu, o ambarcațiune Bayliner 160, va fi decernat la sfârșitul acestui an în cadrul unei tombole. Întreaga campanie va demara odată cu SNIB, unde vom prezenta o gamă variată de ambarcațiuni precum Quicksilver, Bayliner, Linder și Regal. De asemenea vom prezenta în cadrul evenimentului o gamă largă de motoare alături de accesorii”, a declarat Ovidiu Rebegel, director general al American Nautics.
Tot la SNIB vor fi prezenți și cei de la Navtron care vor prezenta produse ale mărcilor Simrad, Lowrance, Icom, și Hella Marine, cei de la Hibiscus Sports, care vor avea la stand noile modele de bărci pneumatice 3D Tender și, pentru pasionații de caiac, o selecție din oferta celor mai mari producători precum BIC Sport, Point 65Nkayacs Sweden, Tehe Marine sau Riot Kayacs. Egis Nautica prezintă în premieră gama completă Sunbrella care include materiale concepute pentrui protecție ioptimă în mediul marin. Cei de la MarineLife aduc, tot în premieră, echipamente audio și video True Marine.
Odată cu primele zile din aprilie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, se va desfăşura Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti (SIAMB) 2012. Începând cu 4 aprilie, timp de cinci zile, SIAMB 2012 va fi, conform organizatorilor, cel mai mare showroom auto-moto multi-brand din România. Evenimentul se va desfășura în Pieţa Constituţiei, iar o suprafaţa inițială de expunere de 4.000 mp a fost majorată, în urma solicităprii expozanților, până la 9.000 mp.
Desfăşurat la puţin timp după Salonul Internaţional Auto de la Geneva, SIAMB va găzdui lansarea, în premieră pentru publicul din România, a unor noi modele de vehicule. Pe durata desfăşurării evenimentului, vizitatorii vor putea să urmarească live solişti și formaţii care vor oferi spectacole pe scena din interiorul salonului. „Vrem să răsplătim încrederea expozanţilor şi a vizitatorilor prezenţi la această ediţie inaugurală a SIAMB printr-o organizare excelentă, o atmosferă placută şi antrenantă, momente memorabile, precum şi prin oferte care să depăşească aşteptarile şi să adauge plusvaloare participării lor la acest eveniment. Credem că acest eveniment poate să marcheze, odată cu venirea primăverii, şi «dezgheţarea» pieţei auto, repornirea motoarelor de care are nevoie economia românească. De asemenea, sperăm ca Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti 2012 să reprezinte, pe lângă plusul de vizibilitate şi de imagine, un plus în profitabilitatea afacerilor tuturor participanţilor”, a declarat Mike Costache, preşedintele al SIAMB 2012.