După suma economisită, clienții BpL din București și județul Ilfov sunt pe primul loc cu sume totale economisite de peste 160 milioane lei, urmați de cei din regiunea Centru cu peste 145 milioane lei și cei din regiunea Nord Vest cu circa 130 milioane lei economisiți. Și în cazul sumelor medii economisite, distribuția regională este relativ uniformă în majoritatea judeţelor ţării.
„BCR BpL a sprijinit și programul Prima Casa. Un client din județul Harghita care economisise o sumă de bani la noi a luat un credit Bauspar pe care l-a folosit ca avans pentru un credit Prima Casă de la BCR“, a spus Alexandru Ciobanu, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.
Produsele de economisire-creditare sunt exclusiv în lei, cu dobânzi mici şi fixe oferite pentru toată perioada contractului. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă şi nu în ultimul rând siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.
Creditele acordate pentru domeniul locativ au ca destinaţii posibile: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.