Viena este cunoscută pentru faimoasele târguri de Crăciun din această perioada, parfumul de vin fiert și turtă dulce dar și pentru instalațiile de lumină spectaculoase care împodobesc întreg orașul. Cele mai faimoase străzi din Viena sunt împodobite în această perioadă cu șiraguri de luminițe, steluțe sau globuri roșii, strada cu magazine de lux Kohlmarkt este decorată diferit de strada Kärntner sau strada Mariahilfer. Însă cel mai festiv și impresionant este decorată strada Graben.

În perioada 19 noiembrie – 3 decembrie 5 lustre identice cu decorațiile de Crăciun specifice străzii Graben din Viena vor străluci pe strada Lipscani din București. Patru dintre ele au fost deja aprinse pe data de 19 noiembrie urmând ca a cincea să fie aprinsă cu ajutorul fanilor de pe Facebook care vor trebui să dea în total 500 de  ‚Like“-uri la o anumită postare de pe pagina www.facebook.com/ViennaTouristBoard.

Cu această ocazie Viena pune la bătaie și o vacanță pentru 2 persoane inclusiv zbor cu Austrian Airlines care poate fi câștigată pe www.vienna.info/lustre. Astfel oricine are șansa să vadă instalațiile de lumini originale chiar în Viena înainte de Crăciun.

Viena magică

Viena este deosebit de romantică în perioada dinaintea Crăciunului: peste 30.000 de luminițe asigură atmosfera magică doar în Piața Primăriei. Această strălucire nu înconjoară doar Piețele de Crăciun din Viena ci se găsește în această perioadă pretutindeni. Concertele specifice precum „Christmas in Vienna“ întregesc atmosfera. La Piețele de Crăciun se îmbină ideal șarmul imperial cu dispoziția dinainte de Sărbători – precum în fața palatului Schönbrunn, Belvedere și în Piața Maria-Theresia. Cea mai mare Piață de Crăciun din Viena este cea din fața Primăriei care emană din plin atmosfera magică.

Cine preferă locațiile mai active este așteptat în curtea interioară din Cartierul Muzeelor unde iarna se celebrează cu sunete de DJ și efecte vizuale cool. www.vienna.info

Magia Crăciunului în Viena

Magia Crăciunului din fața Primăriei din Viena a fost “inaugurată“ prima oară în 1986. Combinația dintre Piața de Crăciun și atmosfera magică din Piața Primăriei este unică. Atmosfera romantică de Crăciun care este susținută aici de parfumul vinului fiert, fructe confíate și luminițele de Crăciun se poate vedea și în statisticile turiștilor. De la inaugurarea vestitei Piețe de Crăciun numărul înnoptărilor a crescut de trei ori în această perioadă de la 631.000 la 1.861.000.

De asemenea succesul acestei prime Piețe de Crăciun a dus la inaugurarea altora (precum cele din Piața Karlsplatz, din fața palatului Schönbrunn, între Muzeul de Istorie Naturală și Istorie a Artei, la Belvedere, pe Spittelberg etc.), care sporesc și mai mult atractivitatea Vienei ca și destinație turistică în această perioadă. Aceasta a fost suplimentată în ultimii ani și cu iluminația de Crăciun spectaculoasă.