În ultima lună, BT a purtat negocieri atât cu proprietarii EE cât şi cu grupul spaniol Telefonica, care deţine operatorul britanic de telefoniei mobilă O2, în vederea preluării unuia din cei doi operatori şi a reveni pe piaţa de telefonie mobilă pentru consumatori.

BT a informat că, dacă va finaliza preluarea EE, Deutsche Telekom va deţine o participaţie de 12% la BT şi de asemenea va avea dreptul de a numi un membru din Consiliul de Administraţie al BT în timp ce Orange va deţine o participaţie de 4% din acţiunile BT. Grupul britanic a precizat că a decis să ofere o combinaţie de acţiuni proprii şi bani gheaţă deoarece vrea să-şi păstreze un rating bun.

"Perioada de exclusivitate va dura mai multe săptămâni pentru a permite BT să încheie procedurile de due diligence şi să finalizeze negocierile pentru un acord definitiv", a precizat grupul britanic de telefonie.

Deutsche Telekom şi Orange deţin fiecare 50% din acţiunile EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, controlând 33,8% din piaţă datorită celor 24,5 milioane de utilizatori direcţi. Operatorul a fost creat în 2010 în urma fuziunii Orange cu T-Mobile.

O2 este al doilea operator de telefonie mobilă din Marea Britanie cu o cotă de piaţă de 26,2%. O2 este o fostă divizie a BT care s-a separat de fostul monopol britanic de telecomunicaţii în anul 2001 şi în urmă cu opt ani a fost cumpărat de Telefonica.

BT este lider pe piaţa britanică de Internet în bandă largă şi în prezent lucrează la un plan pentru a reveni pe piaţa de telefonie mobilă pentru consumatori, în ideea de a putea oferi pachete complete de Internet, televiziune, telefonie fixă şi telefonie mobilă. În prezent pe piaţa din Marea Britanie grupul Virgin este singura companie care oferă acest gen de pachete.AGERPRES