Împrumutul va permite Alro să-şi realizeze programul de investiţii pe 2016 concentrat pe creşterea eficienţei operaţiunilor sale, reducerea dependenţei energetice şi îmbunătăţirii competitivităţii. ”BSTDB continuă să îşi sprijine ţările membre în actualul context global de creştere redusă. În linie cu strategia băncii vizând creşterea portofoliului în România, suntem încântaţi să ajutăm Alro să îşi implementeze ambiţiosul program de investiţii într-un moment dificil. Mai mult, finanţarea noastră va contribui la extinderea Alro şi va ajuta compania să creeze noi locuri de muncă în România[, a declarat preşedintele BSTDB, Ihsan Ugur Delikanli.

De asemenea, potrivit preşedinteleui Consiliului de Administraţie de la Alro, Marian Nastase, creditul pe care l-am obţinut de la BSTDB va sprijini programul de investiţii în tehnologie modernă, creşterea capacităţii de producţie şi a calităţii produselor noastre.

Creditul acordat Alro are o maturitate de şapte ani, iar compania a garantat acest credit cu mai multe active fixe şi ipoteci. Firma de avocaţi Zamfirescu, Racoti & Partners a fost consilierul juridic al companiei. România este membru fondator al BSTDB, alături de celelalte state membre ale Cooperării Economice la Marea Neagră (CEMN), respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Elenă, Moldova, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina. Acordul de înfiinţare al băncii a fost semnat la 30 decembrie 1994 şi ratificat ulterior de Parlament prin Legea nr. 67/1996. România deţine în prezent 280.000 de acţiuni în valoare de 322 milioane de euro, respectiv 14% din capitalul subscris şi vărsat şi 9,34% din capitalul autorizat al BSTDB.