Potrivit reprezentanţilor Companiei Spirit Circuits, construirea noii fabrici va dura circa un an de zile, iar aici vor fi create, în următorii ani, circa 260 de locuri de muncă.

'În data de 2 septembrie, s-a semnat contractul pentru achiziţia terenului. Intenţia noastră este ca în următorii trei ani să creăm 260 de noi locuri de muncă în parcul Industrial High Tech. Vom construi de la zero şi ne propunem să creăm oportunităţi pentru tineri să lucreze în această industrie. Logistica de aici, de la Craiova, este perfectă pentru noi', a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Primăria Craiova, Steve Driver, manager Spirit Circuits.

Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, compania este deja în discuţii pentru a închiria o hală de la una dintre firmele care există deja pe piaţă, unde să îşi pregătească angajaţii până când va fi finalizată construcţia propriu-zisă în Parcul industrial.

 'Vestea bună este că angajările se vor face mai devreme decât se preconiza iniţial', a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, administratorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli, a afirmat că înainte să finalizeze investiţia, firma va crea primele locuri de muncă, pe ideea că forţa de muncă trebuie pregătită dinainte. 'La Craiova avem oameni inteligenţi, capabili să înveţe să producă circuite imprimate pentru electronică, pentru o industrie care, mulţi ani, a fost mândria Craiovei. Plăcile pe care le face Spirit Circuits echipează locomotive, avioane şi, mai ales, automotive', a declarat Marin Nicoli, administratorul Parcului Industrial.

SURSA: Agerpres