Planul premierului Theresa May de a cere o amânare a Brexitului până la 30 iunie a fost aprobat marți de Parlamentul britanic.

Până la 30 iunie Theresa May intenționează ajungă la un compromis cu Partidul Laburist de opoziţie pentru validarea acordului de retragere în Camera Comunelor.

Theresa May va relua deiscuțiile cu opoziția privind Brexit după summitul UE de miercuri.

„Parlamentarii au aprobat, cu 420 de voturi pentru şi 110 împotrivă, moţiunea guvernului. Guvernul a fost nevoit să supună la vot decizia după ce parlamentul britanic a adoptat luni o lege care îi dă puterea să supervizeze şi să efectueze schimbări în solicitarea Theresei May de a prelungi perioada de negociere a articolului 50 al Tratatului pentru a doua oară”, conform Reuters.

Joi urmează ca oficialii britanici să se revadă după încheierea Consiliului European

„Rămânem total angajaţi să ducem Brexitul la bun sfârşit, existând de ambele părţi voinţa de a munci din greu pentru a ne pune de acord asupra unui mod de a progresa, conştienţi de urgenţa evitării organizării de alegeri europene”, a adăugat guvernul.

Guvernului condus de Theresa May i s-a reproșat de către partidul laburist că refuză „să deplaseze liniile roşii iniţiale”.

Marea Britanie a stabilit data de 23 mai pentru organizarea alegerilor europene. Cu toate acestea, oficialitățile engleză speră totuși să nu fie necesar să le organizeze.