Angela Merkel a făcut anunțul

Statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi în unanimitate să interzică timp ce 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP.

Toate ţările membre ale UE „sunt de acord să impună o interdicţie de intrare, cu câteva excepţii minore”, a declarat cancelarul într-o conferinţă de presă, după un summit prin videoconferinţă cu ceilalţi lideri din Uniune.

Iohannis a susținut decizia

Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale se arată că „președintele Klaus Iohannis a susținut decizia de aplicare a unor restricții temporare călătoriilor neesențiale ale cetățenilor terți în Uniunea Europeană”.

Președintele Comisiei Europene a venit cu această propunere

„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus luni, von der Leyen, într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.