Laura Codruţa Kovesi a obţinut prelungirea mandatului de interimat la Parchetul General. Plenul CSM a luat decizia, iar fosta şefă de la DNA a fost delegată pentru încă şase luni la şefia Parchetului General de pe lângă ÎCCJ.

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a cerut Secţiei pentru procurori din CSM să prelungească cu şase luni delegările mai multor procurori în funcţii de conducere, respectiv în funcţii de execuţie. Printre aceştia este şi fosta şefă DNA, Laura Codruţa Koveşi.

Laura Codruta Kovesi are grad de procuror de tribunal şi este în acest moment procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu.

Consiliul Superior al Magistraturii a discutat astăzi dacă îi va prelungi sau nu mandatul Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General. Pe data de 11 iulie ar fi urmat să expire mandatul de la Parchetul General al fostei şefe a DNA.

Tot astăzi, la CSM se discută şi cererea lui Augustin Lazăr care vrea să i se apere reputaţia profesională în urma scandalului cu deţinuţii politic.