“Surse politice au declarat în exclusivitate pentru evz.ro că, la această ora, cu puțin timp înainte de prezentarea în Parlament, am putea asista la o surpriza de proportii: Florin Cîțu să-și depună mandatul și să nu se prezinte în Parlament.

La ora la care scriu aceste randuri, Cîțu se află cu Orban la Palatul Victoria și discuta cea mai bună strategie care poate fi avută în vedere ținând cont de circumstanțele complicate in care ne aflam,

O eventuala retragere a lui Cîțu si depunerea mandatului încredințat de președintele Iohannis ar conserva actuala formula guvernamentala cu Orban prim-ministru interimar”, a transmis Dan Andronic, potrivit evz.ro.

Zi de foc în Parlament

Votul de învestire a Guvernului Cîţu ar urma să fie dat joi, de la ora 16.00, în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului. „Ne-am străduit încercând să formăm o majoritate şi vom vedea că până la urmă Parlamentul decide”, a transmis liderul PNL, Ludovic Orban. De asemenea, PSD a anunţat că parlamentarii săi vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern pentru că „nu merită să fie votat”. În acelaști timp, Pro România şi USR au subliniat necesitarea învestirii unui guvern cu puteri depline, în contextul crizei coronavirusului. Situaţia creată de cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus ar putea modifica radical poziţiile partidelor parlamentare, determinând un vot în favoarea Cabinetului Cîţu. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la România TV, că, joi dimineaţă, va trimite adrese la instituţiile statului pentru a putea ţine şedinţa de plen din Parlament, în care se va vota Guvernul Cîţu.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru învestirea Guvernului Cîţu este programată la ora 16.00. Săptămâna trecută, preşedintele PNL, Ludovic Orban, spunea că este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu, precizând că liberalii au purtat discuţii şi negocieri pentru a încerca să formeze o majoritate.