Ludovic Orban a venit cu noi detalii legate de situația în care românii pot pleca liberi din localitate. Primul-ministru a susținut că nu a fost luată vreo decizie legată de posibilitatea de a părăsi localitatea în care avem domiciliul, după data de 15 mai.

„Eu comunic deciziile atunci când vor fi luate. Suntem într-o analiză. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive teminice de părăsire a localității ele vor fi inclusive. Când vom lua o decizie vă vom anunța. Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoștiința oamenilor decizii”, spus Orban.

Motivele pentru care putem părăsi localitatea nu au fost încă stabilite, a spus Orban.

„Eu vă dau un răspuns, când sunt convins de ceva, spun lucrul respectiv. Ce pot să vă spun acum: motivele pentru care putem părăsi localitatea nu sunt încă stabilite în forma finală pentru că încă evaluăm riscul epidemiologic. Decizia se va lua în ultima zi a stării de urgență”, a comentat Orban.

Cu doar o zi înainte, Marcel Vela a precizat că putem după 15 mai să mergem oriunde dorim

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat ministrul de Interne.