Orban a declarat că în 2020, se va lucra la o nouă lege a pensiilor, care să elimine toate ”disfuncţionalităţile, inechităţile”.

Întrebat despre ce inechități este vorba, premierul a afirmat: ”Dacă v-am spus că anul viitor vom lucra, astfel încât să scoatem o lege mai bună a pensiilor, asta vom face”.

”Anul viitor, e inclus în programul de guvernare, vom crea echipe largi de lucru în care vom include specialişti, vom include reprezentanţi din partea organizaţiilor pensionarilor, evident, oameni care au expertiză în domeniu, pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncţionalităţile, inechităţile”, a declarat, miercuri seară, premierul Orban.

În 27 noiembrie, Orban a mai vorbit despre o creştere pensiilor cu 40% în 2020 și că există o lege în vigoare, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe care Guvernul intenţionează să o respecte.

”Vom construi proiectul de buget având în vedere această creştere”, a spus atunci Orban.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, iar legea a fost promulgată în 8 iulie de preşedintele Klaus Iohannis.