Crédit Agricole Bank România este una dintre cele mai importante bănci din România pe zona de credite agricole.

Biroul de avocatură Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, anunță însă că banca va avea un nou proprietar.

”Un moment important pentru Vista Bank”

Astfel, Clifford Chance Badea a acordat asistență Crédit Agricole S.A. în tranzacția privind vânzarea subsidiarei Crédit Agricole Bank România către Vista Bank România, care s-ar putea finaliza în prima parte a anului, anunță biroul de avocatură.

De cealaltă parte, Vista Bank anunță acordul cu Grupul Crédit Agricole pentru achiziționarea acțiunilor (100%) în Crédit Agricole România. Achiziția este condiționată de aprobarea sa de către Banca Națională a României și Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului.

După finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro și peste 105 milioane euro capital CET1.

”Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție.”, a declarat Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank.

Active totale de 535 milioane euro

PWC și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali.

Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro și credite de 395 milioane euro.