Fraudă în Capitală. Oamenii au semnalat neregulu grave în două secții din București. „La școala 110 din sector 4, nu știu din păcate secție de votare ce număr are, se pare că se încearcă boicotarea. Școala are două intrări, au închis intrarea obișnuită, oamenii vin și zic că secția e închisă sau că nu se votează, nu există nici un afiș, nimic. Intrarea se face prin spate, puțini știu de această intrare”, a transmis Mihaela, conform Digi24.

De asemenea, Raluca, spune că persistă problemele la secția de votare 117 de la Liceul Ion Neculce din București.„Și la această oră (11:00, n.red.) votanții află că au de așteptat deoarece membrii SV 117 sunt ocupați cu pregătirea urnei mobile. Foarte multe persoane renunță.”, anunță aceasta.

Alianţa 2020 USR PLUS a sesizat că ştampila de control a fost aplicată greşit pe buletinele de vot pentru referendum în mai multe judeţe, dar şi în unele secţii de votare din Bucureşti, şi cere Biroului Electoral Central dispună măsuri pentru corectarea acestor situaţii şi pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate.

„Alertă! În secţiile de votare din mai multe judeţe din ţară şi din municipiul Bucureşti buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ştampila de control pe prima pagină, faţă de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. Semnalăm că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum. Considerăm că eroarea aparţine birourilor electorale judeţene, sau de sector, ori preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot. Delegaţii Alianţei 2020 USR PLUS au sesizat deja birourile secţiilor de vot şi birourile electorale judeţene, respectiv, BEC. Cerem cu fermitate Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situaţii şi pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate”, a transmis, duminică, Alianţa 2020 USR PLUS.

Potrivit acestora, în lipsa unei decizii a BEC pentru corectarea situaţiilor semnalate şi a dispunerii unei interpretări unitare este probabilă anularea unui număr semnificativ de buletine de vot, care poate duce la invalidarea referendumului.