Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat joi din funcţie.

Anunţul oficial a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

”Am luat act de această demisie. O transmit preşedintelui Iohannis pentru emiterea decretului”, a spus Orban.

Totodată, acesta a anunţat că secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea MS.

“Regret demisia domnului ministru Costache, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o.

Îi voi propune domnului președinte Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Sănătății pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. El este în prima linie a bătăliei contra coronavirus, stăpânește foarte bine procedurile și planurile de măsuri. Astăzi se găsește la Suceava. L-am informat de propunerea mea, urmând să revină la București și să stabilim toate detaliile.

Ministerul Sănătății își va crește capacitatea de a face față provocărilor aduse de epidemia de coronavirus. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite: întarirea Direcțiilor de Sănătate Publică pentru a face față nevoilor crescânde în activitate, datorate epidemiei de coronavirus; creşterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea condițiilor normale de viață cu respectarea regulilor în carantină și în izolarea la domiciliu; efectuarea tuturor operaţiunilor caracteristice pentru Direcţiile de Sănătate Publică la timp, cu promptitudine şi în condiţii de eficienţă maximă.

Urmărim în continuare obiectivul de creștere a capacității de diagnosticare. Institul Național de Sănătate Publică a stabilit care sunt prioritățile de diagnosticare, iar aceste priorități rămân valabile, în conformitate cu recomandările la nivel european şi internaţional.

Avem prioritate zero achiziția de echipamente, dispozitive pentru a proteja angajații din spitale și pacienții din spitale care sunt tratate pentru alte afecțiuni.

Păstrăm aceeași strategie care este stabilită și pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategie pentru momentul în care vor intră în dispozitivul de tratare.

Asigurăm că toate instituțiile își fac datoria cu devotament și au ca obiectiv apărarea și protejarea vieții cetățenilor români”, sunt câteva din declaraţiile premierului Ludovic Orban.