Este știrea momentului: Liviu Dragnea iese din închisoare. Fostul lider PSD a solicitat o zi de permisie din Penitenciarul Rahova. Cererea i-ar fi fost acceptată, susțin surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), citate de G4Media.ro.

Potrivit informațiilor, Dragnea va ieși din închisoare pentru o zi la începutul lunii noiembrie.

Trebuie amintit că Dragnea are de executat o pedeapsă de 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a încercat să mai scape de închisoare prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinței judecătorești deefinitive: o contestație în anulare, formulată pe 18 octombrie, și un recurs în casație, depus pe 22 octombrie.

Chiar dacă nu sunt clare motivele pe care Dragnea le-a invocat în acțiunea de contestație în anulare, însă, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

Flavia Teodosiu, fosta avocată a liderului PSD, a declarat pentru G4media.ro că această contestație în anulare a fost depusă personal de Liviu Dragnea prin poștă și că acesta urmează să-și angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanță. Ea a precizat că nu are deocamdată mai multe detalii despre acțiunea în instanță depusă de Dragnea întrucât nu ea îl reprezintă în contestația în anulare.

Prin utilizarea celei de-a doa căi extraordinare de atac, recursul în casație, Dragnea vrea să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi jumătate de închisoare.