„Înainte de sfintele sărbători de Paşti mi-au propus pesediştii o remaniere a acestui Guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, s-au certat găştile în interiorul PSD şi au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea şi Brăiloiu şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, pentru că nu aduce nimic nou, bun. (…) Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Președintele a mai declarant că PSD a produs cea mai slabă guvernare, menționând că singurul subiect de care s-au ocupat social-democrații a fost justiția, realizând modificări în interesul lui Liviu Dragnea.

„PSD a produs cea mai slaba guvernare de dupa Revolutie: zero autostrazi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizari nimic, cu o exceptie. La modificari pe legile justitiei, codurile penale au lucrat mult si prost. Se pune întrebarea, retorica, de ce au lucrat pesedistii atata de mult si intens pentru subjugarea justitiei, pentru indoirea legilor justitiei? Raspunsul e cunoscut si clar: pentru a il scapa pe Dragnea de justitie, de asta lucreaza PSD de doi ani si jumatate, pentru că pentru PSD e mult mai important sa-i fie bine lui Dragnea decat Romaniei sau romanilor. Sigur, cum Dragnea si altii au probleme reale cu justitia, in Europa nu mai discuta nimeni cu ei. Cum Dragnea nu discuta cu Europa, PSD are impresa ca nici Romania nu mai trebuie sa fie aproape de UE”, a declarat președintele României.