Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima reacţie după ce criza din coaliţia guvernamentală s-a finalizat. Şeful statului le-a dat un mesaj clar celor din Guvern. Mai mult, Iohannis a făcut şi un anunţ important pentru toţi românii.

Iohannis, mesajul momentului

Trebuie să termine cu scandalurile. Singurul obiectiv al Guvernului este să treacă România cât mai repede prin criza cauzată de COVID-19. “Coaliţia şi Guvernul au traversat o provocare. Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate. Am încredere că vor rămâne uniţi.

Prioritatea zero este lupta cu pandemia şi salvarea vieţii cât mai multor români. A fost şi trebuie să revină obiectivul cel mai important pentru toţi factorii de decizie.

Sunt sute de mii de români afectaţi economic, zeci de mii de forme care au probleme, sistemul de educaţie trebuie să se adapteze. Ministerul Sănătăţii are un rol fundamental. Aştept de la doamna ministru implicare. Să comunice constant. Să le explice românilor situaţia la zi. Ce planuri are în vedere.

Greşelile sunt inerente când se acţionează mereu sub presiune. Ca să reuşim ne trebuie o colaborare onestă şi reală mai ales la nivelul structurilor de decizie. Acum, nu este moment de dispute sau orgolii politice de nicio parte. Ne obligă votul să acţionăm matur şi responsabil.

Sunt dezbateri în fiecare partide. Este de dorit. Doar prin confruntări de idei se pot găsi soluţii pentru oameni. Nu trebuie să ne abatem de la protejarea cetăţeanilor. Le cer guvernaţilor mai puţină patimă politică, orgoliu. Le cer să aibă ca prioritate agenda cetăţeanului.

Doar aşa se pot aşeza la aceeaşi masă pentru cele mai bune soluţii. Actuala majoritate e cea mai bună majoritate pentru România”, a spus Iohannis.

Şeful statului a avut şi un mesaj clar pentru toţi românii. Acesta a vorbit despre revenirea la normalitate. “Vă îndemn să vă vaccinaţi. Vaccinaţi-vă. Să facem tot ce ţine de fiecare dintre noi. Să avem o vară cu cât mai puţine restricţii”, a mai spus Iohannis.