Klaus Iohannis a spus că a analizat propunerile PSD pentru cele trei posturi de miniști la Fonduri Europene, Justiție și Românii de pretutindeni și a precizat clar și răspicat că această remaniere e un fel de farsă, care nu are de-a face cu actul de guvernare, cu agenda românilor sau a României. „Această remaniere este cauzată de o răfuiala din interiorul PSD. Ca atare mi se pare este această reamaniere este neavenită”, a comentat șeful statului. El a spus că nu este de acord cu propunerile PSD. „Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă”, a spus Iohannis.

El a menționat că a discutat telefonic cu premierul Viorica Dăncilă și i-a cerut fie să vină cu alte propuneri fie să vină cu propuneri de miniștri interimari până când PSD va veni cu niște propuneri pe care să le poată accepta.

„Nu iau act de aceste demisii până când nu știu ce persoane vor veni în loc”, a conchis Iohannis.

Șeful statului a menționat că dacă înainte ca el să semnez vreun decret, Parlamentul va încerca o restructurare, vom vedea dacă vor reuși și o va trata ca pe o acțiune de a ocoli președintele.

„I-am oferit doamnei premier ca atunci când are o propunere, să mă caute. Persoanele nu sunt pregătite, nu au ținuta pentru a ocupa aceste funcții. Voi avea mâine o întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și vom discuta și despre Codurile penale”’, a declarat Klaus Iohannis.

Trebuie amintit că PSD a luat decizia de a îi propune pe Oana Florea în locul Rovanei Plumb la Fonduri Europene, pe Liviu Tit Brăiloiu, în locul Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar ca Eugen Nicolicea să preia conducerea Ministerului Justiției în locul lui Tudorel Toader.