Membrii comisiilor economice reunite ale Parlamentului au admis miercuri nominalizarea lui Virgil Popescu pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu 31 voturi pentru, 7 voturi împotrivă şi 9 abţineri.

El a fost audiat de următoarele comisii: Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi Comisia economică, de industrii şi servicii şi Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senat.

Acesta a stat aproape două ore în comisia de specialitate. Își propune să modifice OUG 114.

Monica Anisie, cea care a fost propusă pentru ministerul Învățământului, se află încă la audieri.

Deputatul Marian Ionuţ Stroe, propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Orban, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor în faţa Comisiilor pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat că îşi propune o nouă Lege a Sportului şi deblocarea Legii Tineretului aflată de un an în Parlament.

“Îmi doresc să pornim o dezbatere sinceră privind modificarea Legii Sportului sau, de ce nu, să luăm în calcul o nouă Lege a Sportului. Noua lege ar putea avea un cadru unitar pentru finanţări, un regim special al sponsorizărilor, astfel încât companiile să poată aduce bani în sport, precum şi posibilitatea bugetării multianuale, necesară activităţii sportive. În ceea ce priveşte tineretul, ne propunem deblocarea Legii Tineretului, care acum este în Parlament. Această lege ar clarifica mult mai bine obligaţiile pe care le au instituţiile centrale şi locale faţă de tineri. Ea se află de un an de zile în Parlament şi se ştie unde s-au împotmolit lucrurile. De asemenea, ne dorim o descentralizare a competenţelor în zona tineretului şi sportului către autorităţile locale. Legea descentralizării se află acum pe traseul ministerial şi mi-aş dori să o finalizăm în acest an. Avem o infrastructură care poate fi mult mai bine pusă în valoare la nivel local”, a spus Stroe.