Tudorel Toader a decis să mai amâne un pic suspansul în ceea ce privește persoana care va fi noul procuror general al României. Ministrul Justiției a condus comisia în fața căreia și-au susținut interviurile pentru ocuparea acestui post cei patru candidați înscriși în cursă.

Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3, care citează surse, procedura de selecție pentru desemnarea procurorului general al României va fi reluată.
Acest lucru se va întâmpla peentru că niciunul dintre cei patru candidați înscriși în cursă nu au reușit să-l convingă pe Tudorel Toader. “Prin urmare, acesta ar fi decis să reia procedura de selecție”, a susținut sursa citată.

Cei patru care s-au luptat să câștige postul de procuror general al României sunt Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu. Fiecare a vorbit câteva zeci de minute în fața comisiei pentru a face o prezentare a Ministerului Public.

La finalul interviului, actualul procuror general, Augustin Lazăr, și-a exprimat speranţa ca această procedură de numire a unui nou şef la PÎCCJ să fie una imparţială. „Sper ca această procedură să fie aşa cum aţi anunţat-o: imparţială, transparentă şi să fie legală, în final”, a precizat Lazăr. În replică, Tudorel Toader a răspuns: „Sigur că da! Dacă nu, veţi contesta, cum aţi mai făcut-o…”.

UPDATE: Noua procedură de selecţie pentru numirea procurorului general va avea loc în perioada 12 aprilie – 8 mai, se precizează într-un anunţ publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei. Conform calendarului, candidaţii pot depune cereri de înscriere până la data de 25 aprilie inclusiv.