Viorica Dăncilă l-a sacrificat pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu. Acesta spune că a fost anunțat de ambasadoarea României la UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii la postul de comisar interimar al României. Paşcu spune că ia notă şi se conformează deciziei lui Dăncilă.

„Ultima ora: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, ca a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota şi ma conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila! Voi reveni …”, a scris Paşcu pe o rețea de socializare.

Decizia Guvernului de la Bucureşti vine după ce şi Estonia a anunţat că renunţă la postul de comisar european interimar. În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar. Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.