Ioan Mircea Paşcu răspunde ironic la atacurile lui Rareș Bogdan. Fostul europarlamentar PSD spune că de fapt nici nu vrea să îi răspundă liberalului.

În schimb, Pașcu aduce în discuție contribuția sa la intrarea României în NATO, pe vremea când era ministru al Apărării.

Ioan Mircea Paşcu răspunde ironic la atacurile lui Rareș Bogdan. ”Nu mă obosesc să răspund”

M-a întrebat cineva dacă răspund atacului dlui Rares Bogdan, care m-a ”acuzat” de ”simpatii estice” – poate că pentru domnia sa intrarea României în NATO, la care am contribuit în bună măsură, o fi tot rezultatul acestor ”simpatii” – și i-am răspuns că nu.

Cred prea mult în înțelepciunea proverbelor românești, deci și a celui care spune că, ”dacă te bagi în tărâțe, te mănâncă porcii”.

Așa că, nu, nu mă obosesc să răspund atacului gratuit al dlui Rareș Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat marţi, într-un interviu acordat Epoch Times România, că decizia Băncii Naţionale a României de a o angaja pe fostul premier Viorica Dăncilă arată că bolile cronice ale României sunt mult mai grave decât a crezut şi că, dacă nu se dă “un restart”, tot mai mulţi români vor părăsi, din lehamite, ţara.

”Situaţia este mult mai complicată în cazul Pașcu”

Mai gravă însă decât numirea Vioricăi Dăncilă într-un post de consultant este angajarea lui Ioan Mircea Paşcu, a punctat Rareş Bogdan, potrivit căruia în cazul lui Paşcu, “sunt întrebări la care ar trebui să răspundă serviciile de informaţii, nu noi”.

În ceea ce îl priveşte pe Ioan Mircea Paşcu, care va primi un post la departamentul de geopolitică al BNR, prim-vicepreşedintele PNL a declarat că, în cazul acestuia, situaţia este mult mai complicată pe motiv că ”simpatiile sale estice” nu au fost ascunse foarte mult în ultimii ani şi pentru că acesta nu este ”prost”.

”Dar domnul Paşcu a făcut alte cărţi, alte jocuri, a făcut parte dintre acele personaje apropiate de Ion Iliescu care, în frunte cu Nicolae Militaru, Alexandru Bârlădeanu, Silviu Brucan, doreau ca România să rămână într-un spaţiu estic, dominat de puterea fostei Uniuni Sovietice, de spaţiul rusesc.

De aici, cred că domnul Isărescu a dat-o în gard mult mai rău decât cu Viorica Dăncilă. Cu Viorica Dăncilă e doar perplexitate. În cazul lui Mircea Paşcu, sunt întrebări la care ar trebui să răspundă serviciile de informaţii, nu noi”, a adăugat Rareș Bogdan.