Dezvăluiri de ultimă oră din interiorul Opoziției. Ludovic Orban va merge pe data de 5 noiembrie în Parlament pentru a încerca să obțină votul de încredere pentru noul Executiv. Asta spun surse politice pentru libertatea.ro.

Mai mult, liberalii vor ca miniștrii să fie audiați în Comisiile de specialitate în zilele de 29, 30 și 31 octombrie. Și asta nu e tot. Luni 4 noiembrie şi marti, 5 noiembrie ar urma să fie dezbaterea şi votul final, în plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului.

Audierile miniştrilor PNL se vor întinde pe parcursul a trei zile, iar votul în plenul reunit ar putea să se dea pe 5 noiembrie, cu cinci zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Constituţia la articolul 103 prevede că Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament. Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.