Ceea ce părea incredibil se întâmplă. Viorica Dăncilă se opune ferm opțiunilor lui Liviu Dragnea, cel din cuvântul căruia nu a ieșit ani de zile, iar președintele PSD spune că nu are ce face. Satrategie politică sau realitate, cert este că Dragnea admite că Dăncilă chiar guvernează de capul ei.

” I-am spus că majoritatea în Parlament e asigurată. Eu nu pot forța un prim-ministru”, a spus Dragnea ca reacție la declarația fermă a premierului cum că nu dorește o remaniere ori restructurare a executivului pe care îl conduce.

Liviu Dragnea, la Antena , despre remaniere:

  • Minștrii își fac treaba bine.
  • În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.
  • Doamna prim-ministru a exitat să vină în Parlament cu această procedură. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat, documentat, cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme. Și ar fi fost, pentru Guvern, în primul rând, un mesaj de forță foarte serios. Adică nu stăm la discuție cu Iohannis.
  • Dar eu nu o să îmi permit niciodată să forțez un prim-ministru. E o decizie pe care trebuie să o ia. Dacă un prmi-ministru nu e foarte sigur pe o decizie, nu trebuie forțat. Dar s-a văzut ieri care e situația, în Camera Deputaților.
  • Noi la Senat, PSD și ALDE, avem în plus 13. Deci pe plenul reunit, avem 20-30 de voturi în plus.
  • Eu am abordat și subiectul ăsta. Cei cărora li s-ar fi putut suci mâinile la spate, s-au dus la șefii lor. Adică nu prea mai avem. Aveți impresia că pentru votul de ieri nu s-a încercat să se răsucească mâini la spate?
  • A fost un punct de vedere al întregii coaliții și un alt punct de vedere al primului ministru.