Toate societatile, indiferent daca au capital de stat sau privat, pot apela la creditele de investitii ale BRD pentru a-si mari capacitatea de productie, pentru a-si achizitiona spatii industriale sau de birouri, ori a-si construi unele noi sau pentru a le extinde pe cele existente. Volumul creditului este de maximum 60 – 75% din valoarea proiectului de investitii, iar perioada de creditare se calculeaza in functie de fiecare proiect in parte. Poate fi pe termen scurt – un an, termen mediu – pana la 5 ani sau lung – peste 5 ani. BRD poate acorda si o perioada de gratie, pana la atingerea parametrilor proiectati ai noii capacitati de productie. Dobanda este indexabila.
Banca mai ofera si credite pentru cumpararea sau construirea unei locuinte de catre o persoana fizica. Romanii isi pot cumpara o casa, de pe piata libera sau de la regii de stat sau firme de profil, apeland la linia de credit speciala, cu avans de 30%, dobanda de 48-49% pe an, in functie de perioada de creditare (care poate fi de maximum 15 ani pentru locuinte si maximum 10 ani pentru case de vacanta). Clientul plateste bancii un comision de gestiune, de 0,3% din valoarea creditului, depus la acordarea creditului.
Pentru constructia de case, se acorda un credit de 70 % din valoarea devizului general – atunci cand se lucreaza cu o firma de specialitate si 60% din valoarea devizului pentru lucrarile in regie proprie. Conditiile de acordare a creditelor sunt aceleasi cu cele pentru cumpararea de locuinte.