Singurul brand 100% românesc de pe piaţa de accesorii telecom şi entertainment prezent în afara României cuprinde peste 1.000 de produse în portofoliu, grupate în principalele categorii: huse şi carcase de telefoane, protecţii din sticlă pentru telefoane, cabluri, baterii externe, cabluri de date, sisteme „hands free”, carduri de memorie, căşti Bluetooth, boxe Bluetooth, cabluri de date, suporţi pentru maşină, selfie-stick, încărcătoare. 

„Tellur este declaraţia noastră de creativitate pe o piaţă ce se caracterizează prin anonimitate. Avem produse la o calitate ireproşabilă, concepute ţinând cont de exigenţele consumatorilor români şi cu care am început deja să defilăm, dacă se poate spune astfel, în Europa, cu succes. Brandul Tellur este prezent deja, prin parteneri de retail, în 11 ţări din Europa şi în Africa de Sud”, spune Bogdan Nedelea, fondatorul şi directorul general al companiei. 
ABN Systems  a fost fondat în 2002 şi în primii ani s-a dezvoltat ca distribuitor de echipamente telecom şi soluţii de comunicare mobilă, cu creşteri puternice pe segmentul produselor de business, precum căşti wireless office, caşti de call-center şi echipamente telecom, iar ulterior s-a extins în zona de consumer, cu kituri „hands free”, accesorii telecom şi produse de entertainment.

În cursul anului 2016, ABN Systems a dus brandul Tellur în Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Grecia, Ucraina, Moldova, Albania, Croaţia şi Africa de Sud prin parteneri locali. Anul acesta, extinderea continuă cu Ungaria, Slovacia, Austria, Elveţia şi o ţară scandinavă. 

„Tellur este un brand inovator, cu produse deosebite şi în trend, cu un design tot mai apreciat şi la noi, şi în pieţele unde suntem deja prezenţi. Tellur este brandul cu care ne dorim ca oricine să poată spune cu mândrie că este un brand românesc. Ne dorim ca în cinci ani Tellur să ajungă în top 5 branduri de accesorii telecom din Europa”, spune George Barbu, director comercial ABN Systems.

Produsele Tellur sunt perfect adaptate nevoilor consumatorului actual, punând accent atât pe inovație în dezvoltare și design, cât și pe fiabilitatate. 

 

Printre produsele vedetă ale brandului Tellur, care vor susține dezvoltarea acestuia în perioada următoare, se numără căștile Morpheus Zeal, încărcătoarele certificate Qualcomm 3.0, bateriile externe 3 în 1, precum și husele de piele și carcasele premium. De altfel, în următoarele luni, pe piață vor fi disponibile noi produse inovatoare la nivel de design și funcționalitate, precum cabluri de date îmbrăcate în piele sau cu fir de Kevlar în interior. 

ABN Systems International  este unul dintre principalii furnizori de echipamente telecom, soluţii de comunicare mobilă si accesorii, cu venituri de 17,5 milioane de euro în 2016 (respectiv 9,6 milioane euro în 2015 şi 8,5 milioane euro în 2014). Compania a fost fondată în 2002 are în prezent peste 50 de angajaţi.