Bosch desființează peste 1.000 de locuri de muncă

Bosch, un furnizor important de componente pentru industria auto, a dezvăluit planuri de reducere a personalului până în 2025 în două dintre fabricile sale din Germania, conform informațiilor publicate duminică.

Compania se confruntă cu necesitatea de a ajusta nivelul de angajare pentru a se potrivi cu schimbările în cerere și tehnologiile emergente din sectorul auto.

Reducerile de personal, dezvăluite pentru prima dată de ziarul Automobilwoche, vizează fabricile Feuerbach și Schwieberdingen. Un purtător de cuvânt al Bosch a declarat că aproximativ 1.500 de locuri de muncă în domenii precum dezvoltare, administrare și vânzări din divizia Drives ar urma să fie ajustate până la sfârșitul anului 2025.

Compania a menționat că intenționează să implementeze aceste ajustări prin:

  • transferarea personalului către alte departamente
  • pensionare anticipată
  • acorduri de concediere voluntară

Compania este în discuții cu consiliul de întreprindere pentru a stabili detaliile exacte ale acestor măsuri.

În ciuda intenției de a menține nivelul de angajare cu produse noi și programe extinse de formare, compania se confruntă cu provocări semnificativ mai mari decât anticipa la începutul anului. Compania a subliniat că va evita concedierile obligatorii în locațiile sale de mobilitate din Germania până la sfârșitul anului 2027.

Aceste măsuri reflectă eforturile compania de a se adapta la dinamica schimbătoare a pieței auto și de a rămâne competitivă într-un context economic în continuă evoluție.

Compania a fost fondată în 1886

Robert Bosch GmbH, cunoscută sub numele de Bosch (stilizat BOSCH), este o companie multinațională germană de inginerie și tehnologie cu sediul central în Gerlingen. Compania a fost fondată de Robert Bosch în Stuttgart în 1886. Bosch este deținută în proporție de 94% de Robert Bosch Stiftung, o instituție caritabilă.

Deși organizația caritabilă este finanțată prin deținerea marii majorități a acțiunilor, aceasta:

  • nu are drept de vot
  • este implicată în cauze sociale și de sănătate care nu au legătură cu activitatea Bosch

Domeniile principale de activitate companiei sunt răspândite în patru sectoare de activitate:

  • mobilitate (hardware și software)
  • bunuri de larg consum (inclusiv electrocasnice și scule electrice)
  • tehnologie industrială (inclusiv acționare și control)
  • energie și tehnologie pentru clădiri

Din punct de vedere al veniturilor, compania este cel mai mare furnizor de automobile. În plus, este cel mai mare furnizor de servicii din lume.