Boris Johnson, acuzat că a lăsat virusul să se răspândească. Se dorea imunizarea colectivă

Dominic Cummings, fostul consilier special al premierului britanic Boris Johnson, a postat, sâmbătă, o serie de mesaje pe Twitter în care Johnson era acuzat că a lăsat coronavirusul să se extindă.

În mesaje, Cummings mai spune că, atunci când a început pandemia, Guvernul plănuia să lase virusul să se răspândească pentru imunizarea colectivă a populației.

Guvernul ar fi renunțat la această idee în luna martie 2020, după ce Downing Street a fost avertizată că va duce la “dezastru”.

Fostul consilier special mai spune că dezmințirile ministrului britanic al Sănătății, Matt Hancock, cu privire la acest subiect sun ”prostii”.

Evenimentele pilot din Marea Britanie au fost un succes

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a anunțat, vineri, că 60 de mii de persoane au fost testate după ce acestea au participat la evenimentele-pilot unde nu s-a mai ținut cont de restricții. În urma evenimentelor, doar 15 persoane dintre cele 60 de mii testate au fost descoperite cu coronavirus.

După încheierea evenimentelor, participanţii au trebuit să facă la domiciliile lor alte teste PCR. Doar 15 persoane dintre cei 60.000 de participanţi au prezentat în cele din urmă rezultate pozitive la testele COVID-19.

Rezultatul final corespunde ratei de infectare din ansamblul populaţiei britanice, care este de 22 de persoane la 100.000, potrivit celor mai recente statistici publicate de autorităţile sanitare britanice.

 

Sursă foto: Dreamstime