Sâmbătă, 29 august, România a ajuns la 85.833 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la puţin peste şase luni de la depistarea primului caz pozitiv în ţara noastră.

Statistica uimitoare este că România a depăşit astăzi China la numărul total de infectări generate de noul virus. Ţara asiatică considerată locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus a raportat până pe 29 august un număr de 85.022 de îmbolnăviri, arată datele worldometers.info.

Potrivit datelor de sâmbătă seară, pandemia de coronavirus a infectat, până în prezent, peste 25 de milioane de persoane de pe întreg globul şi a provocat 844.532 de decese. 17,41 milioane de persoane s-au invidecat de temutul virus.

În prezent, există peste 6,81 milioane de cazuri active de coronavirus la nivel mondial. Ţările care au raportat până în prezent cele mai multe cazuri de infectare sunt Statele Unite, Brazilia, India, Rusia şi Peru. Cât despre cele mai multe decese, acestea s-au înregistrat în Statele Unite, Brazilia, India, Mexic şi Marea Britanie.

Explozie de noi cazuri de COVID în România după începerea noului an şcolar?!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre riscurile privind o creştere a numărului de infectări odată cu începerea anului şcolar în România.

„Noi sperăm să avem doar o creştere uşor simţită şi nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a şi recomandat şi am fost de acord ca tot ce înseamnă personal didactic şi nedidactic, peste 60 ani şi cei care au comorbidităţi să poată face cursurile online, precum şi libertatea pe care am lăsat-o autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare judeţene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gândit la fiecare unitate şcolară”, a transmis Nelu Tătaru vineri, la Miercurea Ciuc.

„Încă din 15 mai, când am avut primele măsuri de relaxare, fiecare măsură de relaxare a fost însoţită de un ordin de ministru care specifica şi anumite norme în vederea funcţionării şi desfăşurării fiecărei activităţi în parte. Şi aici avem aceste norme, odată respectate sunt nişte riscuri asumate.

Ţin să menţionez că din ce avem până acum, peste 84.000 cazuri de infectare în România, ieri erau 5.105 de infectări la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau între 10-19 ani. Copiii pot fi nişte purtători, patologia fiind redusă la această vârstă, de aceea trebuie să îmbinăm dorinţa, potenţialul şi capacitatea lor de a învăţa, cu siguranţa pe care trebuie să le-o acordăm noi, inclusiv acei profesori care ar trebui să respecte şi ei regulile”, a mai adăugat ministrul.