Laura Codruța Kovesi ar fi nutrit niște sentimente pentru Sebastian Ghiță. Cel puțin așa ar reieși dintr-0 declarație făcută sub jurământ de fostul premier Victor Ponta. Documentul a fost prezentat joi seara în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3. „O declarație șocantă, explicită și scandaloasă”, a susținut realizatorul.

Din decizia de casație a Înaltei Curți de Casație și Justiție în Dosarul Laurei Codruța Kovesi în care se cerea control judiciar pe 3 aprilie 2019, Victor Ponta a relatat în fața procurorilor de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție că „inculpata Laura Codruța Kovesi se manifesta extrem de apropiată relație cu denunțătorul Sebastian Ghiță, astfel încât cu prilejul unei vizite private, Kovesi i s-a adresat: „Știe că îl iubește, dar dacă îl mai prind că vorbește cu aia (Elena Udrea) o să-l arestez și pe el, așa cum o să arestez și pe ea”.

Iată fragmentul din declarație: “S-a mai aratat ca vizitele private pe care magistratul procuror Kovesi Laura Codruta le-a efectuat la domiciliul denuntatorului/persoana vatamata Ghita Sebastian Aurelian au fost confirmate de martorul Carstea Dumitru, cu prilejul audierii sale din data de 13.12.2018, precum si de martorul Ponta Victor Viorel. Mai mult, acesta din urma a relatat ca inculpata Kovesi Laura Codruta se manifesta extrem de apropiat in relatiile cu denuntatorul/persoana vatamata Ghita Sebastian Aurelian, astfel incat cu prilejul unei vizite private i s-a adresat: ‘Stie ca il iubeste, dar ca, daca il mai prinde ca vorbeste cu aia o sa il aresteze si pe el, asa cum o sa o aresteze si pe ea’, cu trimitere la Udrea Elena Gabriela”.

Documentul este mai amplu și devastator.

„Declarația este importantă pentru că arată pe cineva care nu acționa după lege, ci după sentimente și mai ales resentimente”, mai spune Mihai Gâdea.