Victor Ponta îi aduce acuze grave lui Uncheșelu

Victor Ponta îl critică vehement pe Jean Uncheșelu. Ponta a fost achitat în dosarul politic. Fostul premier consideră dosarul fabricat. Ponta a făcut declarații despre Uncheșelu în urma verdictului. El a spus că procurorul DNA l-a trimis în judecată în mod abuziv.

Decizia definitivă în dosarul „Turceni-Rovinari” a fost pronunțată de Înalta Curte pe 28 decembrie 2023. Dosarul a fost inițiat în timpul mandatului Laurei Kovesi la conducerea DNA. În cadrul acestui dosar, Victor Ponta și fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, au fost trimiși în judecată de către DNA.

„Statul Roman, din Buget ( adica din taxele si impozitele de la cetateni) plateste , din pacate – asa cum plateste si pentru alte abuzuri comise de Portocala sau altii ca el! Pentru ca in acest caz Jean Uncheselu nu a comis o eroare, o greseala, o interpretare gresita sau a fost indus in eroare de o schimbare de legislatie sau o Decizie noua a CCR – el a comis un abuz despre care stia ca e un abuz, a îndeplinit un ordin de la Sefa lui stiind de la bun inceput ca ordinul este ilegal si ca toti oamenii acuzati sunt nevinovati” a scris Ponta pe Facebook.

În aceeași postare, Victor Ponta a afirmat că procurorul Uncheselu a fost recompensat pentru îndeplinirea unui ordin pe care l-a considerat abuziv. Potrivit lui Ponta, Uncheselu a fost transferat la Parchetul European, unde primește lunar un salariu consistent din fonduri europene, fără a plăti nimic din propriul său buzunar.

Statul român va suporta despăgubirile

Potrivit fostului premier, Uncheselu nu ar plăti nicio despăgubire din propriile sale resurse. Ci statul român ar suporta cheltuielile. Iar aceasta situație ar reflecta credulitatea și slăbiciunea noastră. În opinia lui Ponta, dacă Uncheselu ar suporta personal costurile, ar fi mai atent și mai temător atunci când este pus să „execute” pe cineva.

Totodată, Ponta sugerează că, dacă Laura Codruța Kovesi ar fi conștientă că procurorii pe care îi însărcinează cu fabricarea dosarelor politice plătesc daune din buzunarul lor, ar fi mai precaută. El consideră că, în condițiile aplicării standardelor profesionale obișnuite, Parchetul European l-ar concedia imediat pe Uncheselu. Dar, din păcate, aceste lucruri nu s-au întâmplat încă.

În încheierea textului, fostul premier are și un post-scriptum:

„PS – inca astept scuze ( in privat) de la cei care mi-au cerut demisia pentru aceasta facatura de dosar – am invatat sa fiu rabdator”.